مراقبت و سلامتی

نقش اسیدها در روتین های مراقبت از پوست و آشنایی با آنها

نقش اسیدها در روتین های مراقبت از پوست و آشنایی با آنها

امروزه با وجود بسیاری از محصولات مراقبت پوستی که وجود دارد، اسید ها جزو اساسی ترین موادی که به عنوان حفاظت از پوست به کار می روند، عمل می کنند. برای مثال، لایه برداری که امروزه در بین خانم ها و بعضی آقایان، عملی شایع برای پاک سازی پوست است، اگر در محتویات این لایه بردار ها از اسیدهای مناسب پوست به کار برده شود، به حفظ سلامت و زیبایی آن کمک بیشتری خواهد کرد. پس از این که لایه برداری با اسید انجام شد، پوست شما آماده جذب مواد مغذی شده و به مرحله بازسازی پوست وارد می شود. لایه بردارهای اسیدی با حذف لایه های خشک و مرده پوست، روند تجدید سلولی را بهبود داده و پوستی روشن و یکدست تر به شما می بخشند.

امروزه اسید تراپی یا اسید درمانی پوست یک روش مراقبتی کارآمد برای بهبود بافت و کیفیت پوست می باشد. اما با وجود این که تمامی اسید ها خواص فوق العاده مفید و موثری برای پوست دارند، اما اغلب نباید به طور همزمان با هم استفاده شوند. لذا پیشنهاد می شود برای انتخاب اسید مناسب برای نوع پوستتان و مصرف آن ها از یک پزشک کمک بگیرید تا از عوارض احتمالی آن ها در امان باشید. در این مقاله با انواع مختلف اسیدهای پوستی،خواص آن ها و همچنین نقش اسید ها در روتین های مراقبت از پوست آشنا می شویم.پس اگر به دنبال راه های درمان مشکلات پوستی خود با استفاده از اسیدها هستید، در ادامه مطلب ما را همراهی کنید.

استفاده از اسید های پوستی در بهترین بازه زمانی

همان طور که در توضیح اسید ها گفتیم، این مواد تاثیر شگفت انگیز خود را بر روی پوست در سریع ترین زمان ممکن نمایان کرده و موجب شفافیت پوست شما خواهند شد. اسید های مفید برای پوست ترکیباتی قوی و موثر هستند که در درمان مشکلات پوستی مختلفی همانند لکه، چروک های پوستی، خشکی پوست، جای جوش و موارد بی شمار دیگری موثر هستند. این اسید ها انواع مختلفی داشته و هر نوع آن برای مشکل خاصی مناسب است. در ادامه با برخی از این اسید ها بیشتر آشنا شده و بازه زمانی مناسب استفاده از آن ها را بررسی می کنیم.

استفاده از اسید های مناسب برای نوجوانان ( تا 20 سالگی )

می دانیم که شایع ترین مشکل پوستی در نوجوانی، نمایان شدن جوش و آکنه است. این مشکل که منجر به اذیت شدن نوجوانان شده به راحتی قابل درمان است. گاهی افراد در درمان این آکنه ها دچار اشتباه شده و این اشتباه عوارض غیر قابل جبرانی به همراه خواهند داشت. یکی از این روش های کاملا نامناسب، مصرف دارو های بسیار قوی ضد جوش است. این نوع دارو ها علاوه بر این که تاثیری بر روی درمان جوش ها ندارند، بلکه به مرور زمان موجب خشکی پوست شده و با از بین بردن چربی لازم پوست، باعث تشدید جوش ها می شوند.

در چنین شرایطی بهترین گزینه که عوارضی ندارد، استفاده از اسید های مناسب می باشد. دو نوع از اسید هایی که می توانید برای درمان از آن ها استفاده کنید، اسید سالیسیلیک و اسید آزلاییک می باشند که با خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی خود موجب خشک شدن جوش ها شده و به از بین رفتن آن ها کمک شایانی می کنند. در ادامه با این دو اسید بیشتر آشنا می شویم.

نقش اسیدهای مناسب برای افراد 30 سال

امروزه بسیاری از مشکلات خانم های 30 ساله چین چروک های  سطحی پوست می باشد که آن را اولین نشانه پیری در خود می بینند. اگر شما هم در این بازی زمانی بوده و از این مشکل رنج می برید، باید بگوییم جای نگرانی نبوده و شما به راحتی با مصرف اسید های مناسب می توانید پوستی جوان و شاداب داشته باشید. دو نوع از اسید هایی که برای از بین بردن از مشکلات و عوارض های پوستی در این سن به کار برده می شوند، اسید رتینوئیک و اسید گلایسولیک می باشند. این اسید های طبیعی با خواص ضد پیری که دارند، به راحتی مشکلات پوستی نظیر چین و چروک ها را از بین برده و روند جوانسازی را در پیش می گیرند. برای آشنا شدن با فواید دیگر از اسید ها در ادامه با ما همراه باشید.

نقش اسیدها در روتین های مراقبت از پوست و آشنایی با آنها

مناسب ترین اسیدهای پوستی در 40 سالگی

می دانیم که با بالا تر رفتن سن، مشکلات پوستی در افراد بیشتر شده و اگر درمان نشود می تواند عوارض غیرقابل جبرانی از خود بر جای بگذارند. در دهه چهل زندگی، مشکلاتی نظیر تیره شدن پوست، چیک و چروک و خط های زیر چشمی موجب آزار افراد می شود. اما نگران نباشید. اسید آسکوربیک و اسید لاکتیک که به راحتی بر روی پوست استفاده می شوند، این مشکل را رفع می کنند. این اسید ها با خواص بسیار مفیدی که دارند همچون خواص آنتی اکسیدانی، روند پیری پوست را کند تر کرده و جوان سازی را آغاز می کنند. در توضیحات تکمیلی در ادامه همین مقاله، برای بیشتر آشنا شدن با این اسید ها با ما همراه باشید.

استفاده از اسید های پوستی مناسب افراد 50 سال یا بیشتر

در دهه پنجاه و پس از آن، تغییراتی در پوست افراد نمایان می شود که گاهی موجب آزار آنان می شود. تغییراتی همچون چین و چروک که نشانه ای برای بالا رفتن سن می باشد. در این سنین بازسازی سلول‌ های پوست عملکردی کند تر در پیش گرفته و خاصیت کشسانی خود را تا حد زیادی از دست دادخ و در نتیجه پوست تا حد زیادی خشک خواهد شد. در چنین شرایطی که مهم ترین کاری که برای پوست خود باید انجام دهید، حفاظت از آن و پیش گیری از مشکلات احتمالی است، هیالورونیک اسید مانند معجزه بر روی پوستتان خود را نمایان کرده و از مشکلات به وجود آمده به بهترین شکل جلوگیری کرده و درمان آن ها را بر عهده می گیرد.

نقش اسیدها در روتین های مراقبت از پوست و آشنایی با آنها

انواع اسید های پوستی

در توضیحاتی که در رابطه با اسید ها ذکر کرده ایم، به موضوعاتی نظیر استفاده از این مواد در سنین مختلف یا نقش آن ها بر روی پوست اشاره کردیم. تا این جا که با کارایی شگفت انگیز این مواد آشنا شدیم، وقتش رسیده تا انواع این اسید ها را به طور مختصر شرح داده و با فواید بی نظیر آن ها بیشتر آشنا شویم.

آلفا هیدروکسی اسید یا AHA

این اسید که با عنوان اسید میوه نیز شناخته می شود، از میوه ها، شیر، خشکبار یا قند ها به دست می آید. آلفا هیدروکسی اسید دارای انواع مختلفی است که در فرایند مراقبت از پوست، به عنوان عاملی برای از بین بردن پیوند های بین سلول ها عمل می کند تا لایه برداری بهتری صورت گیرد. این اسید همچنین محلول در آب می باشد. انواع گوناگونی از AHA وجود دارد که از جمله معروف ترین آن ها می توان به گلیکولیک اسید، لاکتیک اسید، مالیک اسید، اسید سیتریک، مندلیک اسید و تارتاریک اسید اشاره نمود.

بتا هیدروکسی اسید یا BHA

این اسید که خواهان زیادی دارد، از پوست درخت بید، روغن گیاهان چهار فصل و شیره درخت توس گرفته می شود و در روند مراقبت از پوست، تاثیرات شگفت انگیزی به همراه دارد. بتا هیدروکسی اسید خواص آنتی باکتریال دارد و به دلیل خاصیت لیپوفیلیک (جذب چربی) و کراتولیتیک (نرم کنندگی) که دارد، در اغلب موارد در محصولات کنترل چربی و از بین بردن آکنه استفاده می شود. این ماده که محلول در روغن است به راحتی توانسته به چربی های موجود در پوستتان نفوذ کند و چربی اضافی و سلول های مرده پوست را از بین برده و منافذ را عمیقا پاکسازی می کند. سالیسیلیک اسید شناخته شده ترین اسید BHA است.

پلی هیدروکسی اسید

جالب است بدانید پلی هیدروکسی اسید همانند آلفا هیدروکسی اسید، کارکرد نسبتا یکسانی دارد. با این تفاوت که این اسید کمی ملایم تر بوده و تحریک پذیری کمتری دارد. این ویژگی پلی هیدروکسی اسید که به دلیل اندازه مولکولی بزرگ تر می باشد، باعث شده تا خواهان بیشتری داشته باشد. زیرا با داشتن خواص ضد التهابی خود در درمان انواع پوست های حساس و مستعد به جوش و آکنه بسیار مفید واقع خواهد شد.

لیپو هیدروکسی اسید

در این جا نوعی دیگر از اسید های پوستی را داریم که با دارا بودن خواص ضد التهابی و آنتی باکتریال خود، در رفع انسداد منافذ و افزایش تولید سلول کمک بسزایی می کند. لیپو هیدروکسی اسید که جذب کننده چربی می باشد، شبیه اسید سالیسیلیک است. از آن جایی که این اسید محلول در آب است، پیشنهاد می شود از این اسید بر روی پوست تمیز و کاملا خشک استفاده شود.

نقش اسیدها در روتین های مراقبت از پوست و آشنایی با آنها

آشنایی با رایج ترین اسیدها برای مراقبت از پوست

  1. سالیسیلیک اسید

حتما تا به حال اسم این آلفا هیروکسی اسید پرطرفدار تا شنیده اید. سالیسیلک اسید با خواص آنتی اکنه و ضد التهابی خود، به راحتی منجر به خشک شدن جوش های پوستی می شود. همچنین از این اسید به عنوان یک لایه بردار قوی و مفید برای پوست آسیب دیده استفاده می شود تا به کمک آن، سلامت و درخشش پوست را بازگردانده و آن را یکدست تر نمود. سالیسیلک اسید ضمن رفع جوش و آکنه ها و پیشگیری از بروز مجدد آن ها، سبب کاهش لک ها و جای جوش ها نیز می شود.

  1. رتینوئیک اسید

احتمالا بارها نام رتینوئیک، رتینوئید، رتینول و …. را شنیده اید. خانواده رتینوئیدها در واقع مشتقی از ویتامین A بوده و در انواع مختلفی طبقه بندی می شوند. اسید رتینوئیک نوعی اسید طبیعی است که به عنوان یک ماده ضد پیری قوی شناخته می شود. این ماده می تواند  فرآیند بازسازی سلول ‌های پوستی را سرعت بخشیده و از طرفی تولید کلاژن را در لایه‌ های پوست افزایش دهد. از این رو یکی از پرطرفدار ترین اسیدها به شمار می رود و در محصولات جوانسازی و ضد پیری کاربرد فراوانی دارند.

  1. گلایکولیک اسید

یکی از بهترین گزینه ها برای جوانسازی پوست و از بین بردن چین و چروک های پوستی که موجب آزار بسیاری از خانم ها شده، استفاده از گلایکولیک اسید است. این اسید عملکرد عالی را در لایه برداری پوست داشته و می‌ تواند روزنه ‌ها و منافذ پوست را کوچک ‌تر کند. علاوه بر آن، با استفاده منظم از این مواد می توانید جای جوش یا لک های پوستی را در سریع ترین زمان از بین ببرید.

  1. لاکتیک اسید

لاکتیک اسید را با اسیدی که در شیر و لبنیات وجود دارد می شناسیم. این اسید که بسیار ملایم بوده برای افرادی که پوست حساس دارند، بسیار کاربردی و مفید واقع می شود. زیرا این ماده با کمترین اثر تحریک کنندگی، پوست را لایه برداری کرده و به روشن‌ تر شدن آن کمک بسزایی می کند.

  1. آزلاییک اسید

آزلاییک اسید بیشتر به دلیل خواص تسکین دهنده و التیام بخشی که دارد شناخته می شود. این اسید به عنوان معجزه ای برای افرادی که از قرمزی پوست رنج می برند نیز عمل می کند. این اسید فوق العاده توانایی درمان لک های پوستی در سریع ترین زمان را نیز دارد. همچنین جزو یکی از ایمن ترین و ملایم ترین اسیدهای پوستی به شمار می رود که با پوست اغلب افراد سازگار است.

  1. آسکوربیک اسید

آسکوربیک اسید یا ویتامین C که خواص آنتی ‌اکسیدانی قوی دارد، به کاهش لک ها و شفاف تر شدن پوست کمک می کند. همچنین تولید طبیعی کلاژن در پوست را افزایش داده و سبب بهبود الاستین آن می شود. این اسید همچنین در طول روز از پوست شما در برابر عوامل اسیب رسان محیطی محافظت می کند. آسکوربیک اسید بسیار ملایم بوده و تقریبا با تمام پوست ها سازگار است. شما به راحتی می توانید از محصولات حاوی این اسید در روتین مراقبتی روزانه خود استفاده نمایید.

  1. هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید قوی ترین و شناخته شده ترین ترکیب آبرسان پوست است. این ماده با تامین رطوبت مورد نیار سلول های پوستی سبب جوانسازی پوست شده و از بروز علائم پیری پیشگیری می کند. این اسید توانایی جذب رطوبت تا 1000 برابر وزن خود را دارد. لذا با جذب میزان رطوبت بالایی از محیط، آن را به لایه های زیرین پوست می رساند. هیالورونیک اسید که به دلیل خاصیت آبرسانی قوی که دارد محبوبیت زیادی پیدا کرده است، قابلیت نفوذ به لایه های عمیق پوست را نیز دارد. همچنین به عنوان مرطوب کننده پوستی روزانه کاربرد داشته و می‌ تواند به پوست حجم بدهد. اسید هیالورونیک توانایی بازسازی پوست شما را داشته و پوستی شفاف و شاداب را برایتان به ارمغان می آورد.

دیدگاهتان را بنویسید