مراقبت و سلامتی

روش های پیشگیری و درمان موخوره

روش های پیشگیری و درمان موخوره

موها یکی از مهم ترین اجزای بدن ما هستند که تاثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی چهره ما می گذارند. داشتن موهایی سالم و براق آرزوی همه ماست. اما گاهی در اثر اشتباهات متعدد و عدم مراقبت صحیح از موها، سلامت و زیبایی آن ها را به خطر می اندازیم. ایجاد موخوره مهم ترین آسیب موها می باشد که جبران آن زمان زیادی می برد. در این مقاله به نکات مهمی در مورد نحوه مراقبت از موها خصوصا در هنگام مواجه با موخوره اشاره می کنیم. پس برای آگاهی از مسائل مربوط به موخوره موها، در ادامه با ما همراه باشید.

موخوره چیست؟

برای پیشگیری و درمان موخوره باید به خوبی با آن آشنا باشیم تا هنگام مشاهده آن بر روی موها، به راهکارهای موثر رجوع کنیم. موخوره زمانی اتفاق می افتد که در مسیر مو‌ها، شکاف طولی ایجاد شود. به زبان ساده تر به نازک شدن و دو یا چند شاخه شدن انتهای موها، موخوره گفته می شود. این موخوره ها در صورت عدم توجه، بیشتر شده و مشکلات جدی تری را به همراه می آورند.

دلایل ایجاد موخوره چیست؟

از میان مهم ترین دلایلی که سبب ایجاد موخوره می شوند، می توان به عدم شستشوی صحیح موها و استفاده از شامپوهای نامناسب، عدم رطوبت رسانی و خشک شدن بیش از حد مو، استفاده مکرر از رنگ های شیمیایی و دکلره، وسایل حرارتی و حالت دهنده مو از جمله اتومو و سشوار و همچنین کوتاه نکردن طولانی مدت موها اشاره نمود.

چه راه هایی برای درمان موخوره وجود دارد؟

متاسفانه با قاطعیت باید گفت که برای از بین رفتن موخوره ها هیچ درمانی وجود ندارد. شما به راحتی می توانید با مراقبت صحیح موها از ایحاد موخوره پیشگیری نمایید. ولی زمانی که موخوره ها ایجاد شوند، تنها راه حل آن، کوتاه کردن انتهای مو‌ها است. اما همان طور که گفتیم پیشگیری از این مشکل بسیار آسان است. در ادامه مطلب به ارائه راهکار های موثر برای پیشگیری از ایجاد موخوره می پردازیم.

روش های پیشگیری و درمان موخوره

برای جلوگیری از ایجاد موخوره چه کارهایی را انجام دهیم؟

در این قسمت راه های طبیعی و آسانی برای پیشگیری از ایجاد موخوره ارائه می دهیم. این راهکار ها، علاوه بر جلوگیری از موخوره به بهبود سلامت و کیفیت موها کمک کرده و می تواند بسیاری از مشکلات دیگر را نیز برطرف نماید.

1- شستشو و خشک نمودن صحیح موها

موهای خود را با ملایمت و با آب ولرم بشویید. آب داغ و استفاده از شامپوهایی که مواد مضر مانند سولفات دارند، سبب خشک شدن بیش از حد مو و ایحاد موخوره می شود. بهتر است از شامپوهای ملایم تر استفاده کنید که ترکیبات ویتامینه و رطوبت رسان و نرم کننده دارند. همچنین از حرکات خشن و سریع و چنگ زدن موها در حین شستشو خودداری نمایید. پس از شستشو با شامپو نیز از ماسک های مغذی و نرم کننده مخصوص داخل حمام استفاده کنید. این ماسک ها ضمن تغذیه و تقویت و ترمیم موها، رطوبت از دست رفته را به آن باز می گرداند. پس از استحمام، آب اضافی موها را با یک حوله نرم گرفته و اجازه دهید به صورت طبیعی خشک شود. از کشیدن حوله با حرکات رفت و برگشتی بر روی موها اجتناب کنید. همچنین به یاد داشته باشید که به هیچ وجه با موهای خیس نخوابید.

2- کاهش استفاده از وسایل حرارتی و حالت دهنده مو

حرارت و دمای زیاد نیز یکی از مهم ترین دلایل خشک شدن موها و ایجاد موخوره هستند. پس تا حد ممکن از وسایل حالت دهنده مانند اتوی مو، سشوار و … خصوصا روی موهای خیس استفاده نکنید. همچنین به جای خشک کردن موها با سشوار، بگذارید مو‌هایتان به طور طبیعی در هوای آزاد خشک شوند. از طرفی می توانید قبل از وسایل حرارتی، از محصولات محافظتی مو در برابر حرارت مانند اسپری دو فاز بر روی موها بزنید. این گونه با ایجاد یک لایه محافظ روی تارهای مو، از آسیب های ناشی از گرمای زیاد چلوگیری می شود.

3- آبرسانی و مرطوب نگه داشتن موها

خشکی موها اصلی ترین دلیل ایجاد موخوره است. پس رطوبت رسانی به موها موثرترین راه برای پیشگیری از ایجاد موخوره محسوب می شود. اگر شما بتوانید رطوبت مورد نیاز موها را تامین کنید، به طور قطع دچار موخوره نمی شوید. برای این منظور باید از ماسک مو، روغن مو، سرم مو، کرم مو و سایر محصولاتی که سبب آبرسانی و نرم شدن موها می شوند، استفاده نمایید. توصیه ما استفاده از محصولات حاوی روغن های طبیعی می باشد.

4- شانه کردن صحیح موها با استفاده از شانه و برس های مناسب

بسیاری از ما در هنگام شانه کردن موها، کشیدگی و پاره شدن تارهای مو را تجربه کرده ایم. یکی از دلایل آن، استفاده از شانه های نامناسب می باشد. در ابتدا باید بگوییم هرگز موهای خیس خود را خصوصا در داخل حمام شانه نکنید. شانه زدن موهای خیس نیز یکی از دلایل کشسان شدن موها و ایجاد موخوره می باشد. بگدارید موها خشک شوند. سپس به کمک از اسپری و سرم های گره بازکن، گره موها را با دست باز کرده و از قسمت پایین موها شروع به شانه ردن نمایید. بهتر است از شانه های چوبی که باعث ایجاد الکتریسیته نمی شوند، استفاده کنید. شانه های فلزی و پلاستیکی و … انتخاب مناسبی نبوده و باعث صدمه رساندن به مو‌ها می شوند. شانه زدن بیش از حد نیز برای موها ضرر دارد. علاوه بر این، برای بستن موها از کش موهای نرم از جنس پارچه ای و ساتن، به جای کش های پلاستیکی، گیره های فلزی و … استفاده کنید.

روش های پیشگیری و درمان موخوره

5- روغن تراپی منظم موها

روغن تراپی و استفاده از روغن های طبیعی و گیاهی، موهایی سالم و براق برای شما به ارمغان می آورد. روغن های آرگان، ماکادمیا، جوجوبا، نارگیل، زیتون، بادام، آووکادو و …. مهم ترین روغن های درمانی مو هستند. این روغن ها حاوی ترکیبات مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی بوده و به احیای موها کمک می کنند. ماساژ دادن کف سر با روغن نیز سبب بهبود جریان خون و تقویت موها می شود. این روغن ها با رطوبت رسانی عمیق موها مانع خشک شدن آن ها و ایجاد موخوره می شوند. برای این منظور از روغن ها به صورت هفتگی، دو ساعت قبل از حمام استفاده کنید. پس از آن، موها را در حمام بشویید. می توانید شب ها قبل از خواب، نوک موها را به چند قطره از این روغن ها آغشته نمایید.

6- کوتاه کردن مرتب انتهای موها

یکی از راه های پیشگیری از ایجاد موخوره، کوتاه نمودن نوک موها به صورت مرتب است. می توانید ماهی یک بار یا حداکثر هر سه ماه یکبار انتهای موها را با قیچی مخصوص مو کوتاه نمایید. این کار سبب می شود موهای نازک شده در انتهای مو چیده شده و به مرور باعث ایجاد موخوره نشوند. نیازی به کوتاه کردن زیاد موها ندارید. در واقع سه تا پنج سانتی متر از انتهای مو کافی است. همچنین اگر موخوره ها در انتهای مو ایجاد شد، می توانید نوک موها را قیچی کرده تا موخوره ها از بین بروند.

روش های پیشگیری و درمان موخوره

7- استفاده از ماسک موهای خانگی

در کنار محصولات مراقبت از موی موجود در بازار که به شکل سرم، لوسیون، کرم، ماسک و … وجود دارندف می توانید با مواد موجود در خانه نیز از موهای خود مراقبت نمایید. مهم ترین ماده مغذی و رطوبت رسان در ماسک های خانگی مو، عسل می باشد. این ماده بی نظیر یک نرم کننده طبیعی برای مو بوده که خواص ترمیم و احیا کننده نیز دارد. ماسک خانگی عسل، موهای خشک و آسیب دیده را بهبود داده و با رفع خشکی مو از ایجاد موخوره جلوگیری می کند. همچنین ماسک تخم مرغ، روغن زیتون، ماست، پاپایا یا انبه هندی، آلوئه ورا، گیاهانی مانند رزماری، شیرین بیان و … سبب ویتامینه و پروتئینه کردن موها می شوند. ترکیبی از این مواد مغذی دلخواه را به طور یکدست روی ساقه موها زده و موها را با یک کلاه حمام بپوشانید تا مواد مغذی کاملا جذب شوند. پس از مدت نیم تا یک ساعت، موها را با شامپوی ملایمی بشویید.

8- به حداقل رساندن استفاده از رنگ موهای شیمیایی

رنگ موهای شیمیایی و مواد دکلره شدیدا سبب از دیت رفتن رطوبت موها و خشک شدن آن ها می شوند. این مواد به بافت و ساختار مو آسیب زده و باعث ایجاد موخوره می شوند. از این رو بهتر است حتی المقدور موهای خود را دکلره و رنگ نکنید. یا اینکه از رنگ های فاقد آمونیاک استفاده کنید. در صورت تمایل به رنگ کردن مو، توصیه می کنیم فواصل بین رنگ کردن ها را افزایش دهید. از مواد مرغوب و با کیفیت استفاده نمایید. همچنین موهای خود را با روش های گفته شده، تقویت کنید تا در اثر رنگ کردن، آسیب کمتری ببیند.

دیدگاهتان را بنویسید